fredag 1. august 2014

Laks - watch up.

Da har vi booket flight inn i lakseriket. Lander i Bulchitna Lake og skal fiske i ei sideelv til Yentna River. I Yentna River finnes de fleste fiskearter i Alaska, i sideelva skal det finnes et par sorter laks. Vi velger bevisst bort de turistifiserte og kjente attraksjonene i Katmai og Kenai i denne omgang, får heller se om det blir tid senere. Vi ble nesten litt irritert over det tyske paret som uhemmet skrøt av bjørneopplevelsen i Katmai med Ranger i ryggen og lodge på bredden. Det blir litt mer spenning når du vet at du selv må håndtere bjørnen og ikke overlate til en selvsikker guide å jage bort bamsen.

Vi har altså kommet til Anchorage og har nå proviantert for turen, etterfylt med propan og skal etterhvert reorganisere storsekken for tur. Spente på om sene 0,35mm holder men satser på teknikk og list. Nils satser på å leve av fisk, det er det flere i ulike sammenhenger som har prøvd, både med og uten hell. Jeg har tillatt meg å ta med en pose tørrmat på luringa, tenker ornitologen blir glad for det.

I morgen kl 07:30 tar vi av fra Lake Hood og lander altså i Bulchitna Lake 1-2 timer senere. Det betyr at bloggen blir rolig i minimum tre dager framover. Hilser alle våre lesere her fra the last Frontier, hyggelig at dere følger oss. Tar gjerne imot flere kommentarer - alltid hyggelig med innspill hjemmefra. Vedlegger et par bilder til fra Denali, bare for å beskrive denne fantastiske naturen.

 Basecamp - ja det ble litt unnabakk.
 Skuer etter steinbukken - litt pessimist akkurat her.

Flott skue mot Alaskan Range - noe lenger øst enn Mt McKinley.


4 kommentarer:

  1. Hei villmarkens sønner!
    Jeg følger med på spennende reportasjer fra Alaska.
    Nå har dere overlevd 500 milliarder mygg og iskald polvind sammen
    med moskus, da føler jeg meg trygg på at dere vil overleve litt
    nærkontakt med svartbjørnen også.
    Gleder meg til bilde av dere to sammen med bamsen i midten, det blir
    noe å skrive hjem om tenker jeg.
    HAVE FUN !!!

    SvarSlett
  2. Spennende å følge med dere! Ønsker dere skitt fiske selv om øsnket antakelig ikke mottas før all fisker er hentet inn.

    SvarSlett
  3. Veldig fint å følge med på turen (for første gang ;)
    Takk for bilder og spennende historier, hils fader'n så mye
    Lars Gregorius

    SvarSlett
  4. Takker alle for hyggelige hilsener, de som skal bringes videre er bragt videre. Neste blogginnlegg handler om fiske, så får vi se om vi finner noen bjørner i Kenai området.

    SvarSlett