torsdag 7. august 2014

Kenai - Peninsula.

Etter fisketur og teltliv har vi nå tillatt oss å være litt lukseriøse og bodd på motell med mykt underlag, vi har altså blitt mer som de fleste andre som reiser rundt i Alaska, og de er det mange av. Faktisk er det også en del fra øvrige USA som besøker Alaska. Som overskriften tilsier har vi altså inntatt Kenai-Pensinsula som inkluderer kjente områder som Kenai National Wildlife Refuge og Chuga National Forest. Når jeg skriver kjent så er det et mangslungent begrep, i Alaska derimot er Kenai et av de store trekkplastrene ved siden av Denali og Katmai. Etter korte besøk i Seward og Kenai City befinner vi oss nå i Homer, en meget allsidig og spennende by. Her går faunaen, fiskeindustrien og turismen i ett i en unik symbiose.

Når jeg skriver at det går i ett så er det slik og vi har opplevd naturen tett på sivilisasjonen gjennom å kunne iaktta ørnerede med unge nær hovedveien, steinkobbe og sjøoter ved strandkanten og havørn som napper opp fisk fra sjøen nesten rett foran føttene dine. I tillegg til dette en rekke observasjoner av ulike fuglearter - ornitologen har hatt en slitsom dag. Når en i tillegg kommer over en lagune med sjøvatn der laksen spretter som i en oppdrettsmære begynner vi å lure. Svaret er at de setter ut smolt i lagunen og laksen vender tilbake til lagunen for å gjøre det som ikke er mulig - å gyte. Men den svømmer altså rundt, nærmest i stim, og fiskerne på land står nesten like så - i stim. Og fiskerne drar faktisk fisk også, men vi er usikre på om fisken biter eller om de blir krøkt. Vi observerte i alle fall ett tilfelle av krøking.

I stedet for kveldsmat shoppet vi røykalaks og ost som snacks til et bitte lite glass øl. Ølet hentet vi i Homers Brewery der en kunne få fylt opp flasker fra en meny og ta disse med hjem. Type øl ble skrevet på toppen med tusj - enkelt og greit. Om det smakte, ja vi ble i veldig godt humør av all osten. I morgen skal vi igjen innom noen destinasjoner for fugleobservasjoner, vi skal kanskje innom en liten creek og vi skal besøke Barbara sine gode venner, de var ikke hjemme i kveld men snakket med sønnen som lovde å formidle en avtale. Deretter er det åpen agenda igjen men etter hvert må vi nærme oss Anchorage for avreise til Seattle. Vi hilser alle fra Homer - livet er i ordning.

Havørna, eller hvithodeørna, har sitt rede tett opp til sivilisasjonen i Homer.

Nils har plukket opp sin pinglelinse for å fotografere sjøoter og Common Loon.

Flott utsikt fra Homer Spit mot brehalvøya rett over.

Vi er klare for kveldsmat, røykalaks, ost og en liten ølskvett fra Homers Brewery.



4 kommentarer:

  1. Hadde forventet noen flere bamsebilder.....
    Uansett greit å vite at dere befinner dere i sivilisert område - høres jo fantastisk ut det også.

    Den øllen må forresten ha vært en ordentlig pingle øl - siden det var osten som gjorde utslag på humøret.

    SvarSlett
  2. Bamsen har blitt et skryteobjekt for turistindustrien - fly and shoot. Nærmest i protest har vi valgt alternative arenaer. Ja, skikkelig pingleøl, får se om vi finner noe bedre i dag.

    SvarSlett
  3. Arti lesing, gode og interessante beskrivelser! Hilser fra fjellet, store og små nyter god norsk sommer, stampbading i solnedgang nå! Lykke til på videre ferd både med det ene og det andre......

    SvarSlett
  4. Takk for hyggelig hilsen, hils tilbake til store og små.

    SvarSlett