fredag 8. august 2014

Nesten vassfis.

I dag skulle vi ta en siste fisketur og plukket ut en liten elv, Anchor river, ikke langt fra Homer. Der skulle det være små Silver og Dolly Varden. Dolly Varden er en røyefisk som går opp fra sjøen, normal størrelse 0,5kg pluss/minus. Elva hadde også King eller Red, men disse var i gytehumør og ikke tillatt å fiske heller. Kjørte ned til en camp ved elva og drog nedover, først på inspeksjon. Lita elv men det spratt fisk, både stort og smått - peace of cake tenkte vi. Etter flere timer og test av utallige spinnere og sluker ble det en dramatisk endring i peace of cake attituden. To fluefiskere som fikk hhv en Silver og en DV syntes synd på de talentløse nordmennene og ga fangsten sin til Nils. Greit det men læll.

Vi beveget oss lengre nedover og på brekket - endelig en DV. Stor - nei, ca 300g. Men den reddet vassfisen i alle fall. Hadde et par tilsvarende på kroken men napp er alltid vanskelig å fotografere. Etter steiking av Silver og DV ved campen, tuslet vi oppover elva et stykke. Her var det enda dårligere fiske men en utrolig opplevelse da den røde Kingen hadde gyteutøvelse. Et fantastisk skue å se på disse, til dels store laksene, plaske rundt og innimellom rote opp grus under gytingen. Vi snublet også over en 2-3 store døde lakser i vannkanten, de hadde gjort sitt - formert slekta. Og da er livet over. Som han sa - life is a bitch, and then you die.

i skrivende stund fester vi lit til morgendagen, da skal vi være på plass når floa kommer og da blir det andre boller - tror vi. I mellomtiden blir det bloggskriving, politiske diskusjoner og ikke minst det å oppleve litt av lokalmiljøet. Mange Aukrust figurer innimellom. Så i morgen blir det bruk av vidvinkel for å få alle fiskene på ett bilde - vi gleder oss.

Havørna er rundt oss jevnlig, her en fantastisk episode der den har greid å hente opp en Silver og dratt i land på en holme ved Homer Spit.

Tett på vassfis i Anchor River, disse 300 grammene reddet oss.

Nils er sulten, tett overvåking av Silver-stekingen. En gave fra pensjonisten fra San Fransisco.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar