mandag 28. juli 2014

Bjørn i sikte.

Etter dager og netter med regn og snø opplevde vi solen og vi fikk tørket både klær og sjæl. Stoppet ved pumpestasjon 5 for å sjekke livet der og vakta tok i mot oss, like vennligsinnet som alle andre her i Alaska. Etter nærmere orientering om pumpestasjon 5 ble vi også oppdatert på bjørnestatus og han meddelte ferske observasjoner av Svartbjørn med to cubs og 6-7 grizzlies. Utmerket tenkte vi og dro inn en sidevei og campet midt i bjørneland. Men først var det fisketur, en durabelig kamp mot sumpmyrer, tett vegetasjon iblandet branntomter og ikke minst, alt for flomstore elver. Men vi greide å lure fire harr i Jims river, ingen i Prospect river.Nok til kveldsmat.

Siden det hadde vært lite spenning på dyrefronten så langt utfordret vi sjebnen med grilling av harr bare 30m unna teltet. Sikret ikke teltet med bjørnegjerde men hadde peppersprayen klar. Etter en fantastisk kveld ved leirbålet og nydelig mat tok vi kvelden. Bråvåknet kl 05:30 av lyder ved teltet. Innrømmer at pulsen entret forsvarstakt men roet ned for å prøve å sortere lydene. Så ble det stilt og siden Nils sov forunderlig søtt i sin utslitte og ubrukbare sovepose lot jeg livet gå videre uten nærmere aksjon.

Selv om vi ikke fikk nærbilde av bjørn ved teltet så sikret vi oss bilde av svartbjørnen med to unger tidligere. Binna var tydelig skadet og hinket rundt med småtassene etter seg, kanskje har hun hatt en forsvarskamp mot en grizzly hann, kanskje ikke. Med bjørnen så har vi så langt på dyrefronten observert elg, moskus, jordekorn, rødrev, mus og ekorn men mangler spesielt grizzly, geit/sau og ulv. Ulv får vi nok ikke se men det hadde vært moro med en nattlig konsert.

I dag har vi roet ned i Fairbanks, omorganisert og supplert litt. Også vært litt turist i byen. Planlegger nå 2-3 dager i Denali, en slags kombinasjon av organisert turist og villmark. Planlegger å ta bussen innover og hoppe av og overnatte i telt. Her er det også muligheter til observasjon av både elg og bjørn, usikkert i forhold til villgeita.

  Bamsemor sjekker opp situasjonen - hun liker oss ikke. 

Nils ut av sumpmyr og kratt til branntomt.

Her grilles det harr til middag / kvelds.

7 kommentarer:

  1. Villmarkens Sønner.
    Nils&Lars across Alaska.
    RuSk

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for at du følger med, ingen humulus tuplus så langt.

      Slett
  2. Og dere følger alle regler når det gjelder bjørnesikkerhet forstår jeg.

    SvarSlett
  3. Artig å lese. Fortsett med historier og forventer snart noen bilder av fisk :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så du ikke fisken på bålet?? Men nå drar vi snart inn i lakseland og da blir det andre boller - tror vi.

      Slett
  4. Middagstips.
    https://www.youtube.com/watch?v=os7A0T0TkwY&list=UUR1hc6uFU6vvYCdSB6PxX1g&index=6

    SvarSlett